| Print |

Versele-Laga Ferret Complete

63624_ferret_complete_6

Omschrijving van de fabrikant:

Ferret Complete is een complete en smaakvolle voeding uit geextrudeerden pellets voor fretten, granen- en glutenvrij recept, met toegevoegde taurine.

Veel fretten eten alleen de versnaperingen uit de voedselmix. Daardoor bestaat het gevaar dat deze fretten niet alle voedingsstoffen opnemen, die ze nodig hebben voor een gezond leven. Met Ferret Complete kan dit selectieprobleem worden verhinderd door alle ingredienten te malen en in een extrusie-kook-methode tot kleine brokjes te verwerken. Vorm, grootte en textuur van de brokjes zijn voor de rest perfect aan de behoeftes van uw fret aangepast. Ieder brokje bestaat uit dezelfde evenwichtige samenstelling vvan alle benodigde voedingsstoffen en is bovendien met vitamine, aminozuren, mineralen en eiwitten verrijkt.

De dierlijke eiwitten en vetten in Complete bestaan voor 90% uit dierlijke herkomst. Ferret Complete bestaat uit meer dan 40% kip. Het kippenvlees heeft door zijn hoge aandeel van essentiele aminozuren een hoge biologische waarde en is bovendien makkelijk verteerbaar. Vis is een belangrijke bron voor omega-3-vetzuren. Bovendien houden fretten van de typische smaak van kippenvlees. Fretten zijn vleeseters, waardoor ze een grote behoefte aan voedingsstoffen van dierlijke oorsprong hebben. Hun voeding vereist een hoog eiwitgehalte en een hoog vetgehalte, die in Complete zitten.

Taurine is een zwavelhoudig aminozuur, diens ingredienten dierlijke oorsprong bevatten. Taurine speelt een belangrijke rol bij de goede functie van de hartpspier en is daarom extra aan het voer toegevoegd. Dankzij het gebruik van natuurlijke vezels wordt het gevaar van haarballen in het maag-darm-kanaal verminderd.

Bij fretten komt tandsteen vaak voor. Door het gebruik van speciale vezels in Ferret Complete zijn de brokken harder en knapperiger, zodat ze pas breken, wanneer de tanden diep in de brokken ingedrongen zijn. Dit garandeert een betere mechanische reiniging van de tanden.

Website van de fabrikant

Samenstelling en analyse

Ingredienten: Gevleugelte (kip 42%, kalkoen 6%, eend 2%), aardappel, dierlijke vetten, erwten, bietenschnitzel, zalm (1%), zalmolie (1%), biergist, Montmorilloneit-Ton, gedroogde hele eieren, Fructo-Oligosaccharide (0,3%), goudsbloem, druivenkernen, yucca, rozemarijn, groene thee.

Ruw eiwit 40%
Ruw vet 20%
Ruwe vezel  2%

Belangrijk voor fretten:
Voldoende geschikte, dierlijke eiwitten
Voldoende eiwit (> 32%)
Voldoende vet (20-30%)
Niet teveel vezels (< 2%)

Kosten en verbruik

De gemiddelde kosten van een voer per kilo zijn afhankelijk van o.a. de inkoopprijs en de hoeveelheid. De kosten die hieronder vermeld worden, zijn gebaseerd op de huidige gemiddelde verkoopprijs van zakken in kleine hoeveelheden (1 tot 3 kilo). Hiervan is de prijs per kilo berekend. Aan de hand van de de ADH is de gemiddelde prijs per dag berekend.

Aanbevolen hoeveelheid per dag: 50 tot 80 gram per dag
Gemiddelde prijs per kilo: € € 6,36 (Prijspeil 2015, bij een zak van 2,5 kilo)
Gemiddelde kosten per dag: € 0,41
Frettenvoeding

Beoordeling van Versele-Laga Ferret Complete

Er zijn niet veel forummers die dit voer geven / hun ervaring gedeeld hebben. Dit voer is wel een heel stuk beter qua samenstelling dan het andere voer van dezelfde fabrikant. Aangezien het slechts 4 cent meer kost per dag, is het absoluut aan te bevelen boven de 'Crispy Pellets'. Toch blijft het jammer dat de fabrikant de fretten schaart onder de knaagdieren. 

Topics op het Frettenforum over Versele-Laga Ferret Complete


Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken

Contact

Het kan zomaar gebeuren dat je de behoefte voelt om contact met mij op te nemen. Geen nood, daar is een oplossing voor!

Klik hier voor het contactformulier