| Print |

Whiskas droogvoer

10649_whiskasadultlamm_0

Omschrijving van de fabrikant:

Whiskas kattenvoer voor volwassen katten, lekker droogvoer met heerlijke knackits, speciaal Dental Protection Plus voor de verzorging van het gebit, met delicate lam.

Whiskas Adult droogvoeding wordt met veel vlees bereid en bevat veel belangrijke vitaminen en mineraalstoffen. Het bijzondere aan Whiskas droogvoeding zijn de lekkere knackits, knapperig van buiten en van binnen heerlijk gevuld. Dat kan uw kleine tijger niet weerstaan. Whiskas Adult droogvoer is 100% volwaardige voeding voor volgroeide katten, dat ze rondom tevreden en gezond houdt.

Website van de fabrikant

Samenstelling en analyse

Ingredienten: Graan (min. 4%), vlees en dierlijke nevenproducten (o.a. 4% lam in de bruine stukjes, o.a. 4% vlees in de vleesrijke vulling van de knackits), plantaardige eiwitextracten, olie en vet (o.a. 0,1% zonnebloemolie), plantaardige nevenproducten, mineraalstoffen, groente (o.a. 4% wortel in de oranje stukjes, o.a. 4% erwten in de groene stukjes).

Ruw eiwit 32%
Ruw vet 11%
Ruwe vezels 1,5%

Belangrijk voor fretten:
Te weinig geschikte dierlijke eiwitten
Onvoldoende eiwit (< 32%)
Onvoldoende vet (< 20%)
Niet teveel vezels (< 2%)

Kosten en verbruik

De gemiddelde kosten van een voer per kilo zijn afhankelijk van o.a. de inkoopprijs en de hoeveelheid. De kosten die hieronder vermeld worden, zijn gebaseerd op de huidige gemiddelde verkoopprijs van zakken in kleine hoeveelheden (1 tot 3 kilo). Hiervan is de prijs per kilo berekend. Aan de hand van de de ADH is de gemiddelde prijs per dag berekend.

Aanbevolen hoeveelheid per dag: 60 gram per kilo
Gemiddelde prijs per kilo: € € 3,- (prijspeil 2015, zak van 4 kilo)
Gemiddelde kosten per dag: € 0,18
Kattenvoeding

Beoordeling van Whiskas droogvoer

Whiskas (en andere merken kattenvoer uit de supermarkt) zijn uiteraard géén geschikte voeders voor fretten. Fretten hebben veel behoefte aan dierlijke eiwitten en een hoog eiwitgehalte. Whiskas heeft een laag eiwitgehalte en bevat zeer weinig dierlijke eiwitten. In de ingrediëntenlijst wordt gesproken van 'minimaal 4%' en het hoofdingredient van dit voer is plantaardig.

Whiskas is wellicht wel goedkoop, maar goedkoop = duurkoop. Dit voer zal op lange termijn ernstige gezondheidsproblemen bij fretten kunnen veroorzaken. 

Lees hier meer

Topics op het Frettenforum over Whiskas droogvoer


Whiskas vlees en gelei - wel of niet goed?
Waarom geen goedkope brokvoeding?


Categorie: Brokvoeding | Kattenvoer

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken

Contact

Het kan zomaar gebeuren dat je de behoefte voelt om contact met mij op te nemen. Geen nood, daar is een oplossing voor!

Klik hier voor het contactformulier