Iedere frettenbezitter weet het ondertussen: een plant staat leuk in je huis, maar is een uitdaging voor de fret. Je kan ze natuurlijk de deur uit doen of ergens heel hoog neerzetten, maar dat is niet altijd de favoriete oplossing. Maar met wat handigheid en inspiratie kun je toch best wat aardigs verzinnen om zowel de planten als de fretten te behouden. Deze oplossing kost amper niks en werkt prima. Helaas voor de fretten :-)

Benodigdheden:
- volieregaas
- afsluitdop van 30 cm rioolbuis (te vinden op straat na werkzaamheden)
- zijkniptang
- decoupeerzaag
- kit

Aan de slag!

  1. Zorg voor een stuk (doodsimpel) volieregaas ter grootte van je plantenpot. Gebruik als ring een afsluitdop van 30 cm rioolbuis welke achtergebleven is na werkzaamheden in de straat (wel even controleren of hij meegenomen mag worden, dus niet de plaatselijke riolering slopen..)
  2. Met een zijkniptang een ronde schijf gaas knippen ter grootte van je plantenpot en extra uitsparing waar de stam van de plant komt.
  3. Vervolgens van een zijde tot aan de uitsparing voor de stam inknippen, zodat je deze om de stam kan vouwen.
  4. Dan de afdichtdop. Hiervan zaag je met een decoupeerzaag het middelste deel weg. Deze zaag je ook in, zodat deze om de stam gevouwen kan worden. Natuurlijk even met schuurpapiertje alle scherpe delen wegschuren.
  5. Vervolgens doe je het gaas - scherpe stukjes eraf knippen - om de stam en met een paar ty-wraps aan elkaar maken.
  6. Dan op de rand van de bloempot 2 of 3 kloddertjes kit (siliconen o.i.d.) om daarna de plastic ring om de stam te vouwen en aandrukken in de kit. Zo krijgt de fret het nooit los. En met gepaste krachtsinspanning lukt het jou wel!

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken