Als eenmaal besloten is dat je je fret wel een keer prooidier of ander (rauw) vlees te voeren, volgt de tweede stap: want waar haal je natuurlijke voeding vandaan? Hieronder wat tips:

Rauw vlees

Rauw vlees is het gemakkelijkste te verkrijgen voor de fretten. Bij elke supermarkt of slager kan rauw vlees gehaald worden. Ook op de markt bij de poelier is dit vaak te krijgen. 

Er kan het beste gekozen worden voor vlees wat het dichtst bij het natuurlijk dieet van de fret staat. Dat is meestal kip, kwartel, kalkoen, eend of ander gevogelte of konijn. Hiervan kunnen 'onderdelen' gevoerd worden, zoals kippenpoten, konijnenkoppen etc. Maar ook organen, zoals hart en lever. Het vlees kan gewoon rauw gevoerd worden. Let erop dat het niet gekruid of op een andere manier bewerkt is. Botten mogen niet gekookt worden, want dit kan versplinteren! Van rauw vlees is het moeilijk om een compleet dieet samen te stellen voor de fret. Hierbij moet namelijk goed gelet worden op de verhoudingen: circa 10% bot, 3 - 5% lever, 5 a 10% hart en de rest spiervlees. Aan te raden is dan ook om rauw vlees niet als complete voeding te geven, maar erbij. Tenzij je weet wat je doet.

Prooidieren

Het vinden van goede prooi is de lastigste zoektocht. Dit is echter wel de moeite waard, want prooi komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke voeding van de fret. Ook kan prooi als natuurlijk dieet gegeven worden. Prooi kan met huid en haar gegeven worden. Of met veren, als het om gevogelte gaat. Het meest worden muizen en ratten gevoerd. Maar ook konijn, gerbil, hamster, duiven en kwartels. Eendagskuikens worden ook gevoerd, maar voer deze in beperkte mate. Ze bevatten onvoldoende voedingsstoffen en overdaad schaad.

Bij de zoektocht naar prooi, kan er geïnformeerd worden bij de dierenwinkels. Sommige winkels verkopen ook prooidier, al zijn deze vaak prijzig. Gespecialiseerde reptielenzaken of reptielenhouders hebben ook prooi in huis. Ook op dergelijke beurzen worden vrijwel altijd prooidieren verkocht. Daarnaast zijn er ook op internet diverse adressen te vinden waar prooidieren (of voedseldieren) te vinden zijn. Zoek hierbij wel een adres in de buurt, zodat de (diepgevroren) prooidieren afgehaald of bezorgd kunnen worden.

KVV

KVV staat voor kompleet vers voer. Hieronder wordt complete (diepvries)vleesvoeding verstaan voor hond, kat en fret. Voor hond en kat zijn er diverse merken KVV in omloop. Speciaal voor de fret is o.a. door Carnibest vleesvoeding ontwikkeld. Dit bevat kip- en lamsvlees. Er zijn ook andere merken, zoals Haaksbarf, die goed door fretten gegeten worden. Als een fret-variant niet verkocht wordt of op voorraad is, kan ook de de kat-variant gegeven worden, mits hier geen plantaardige producten (zoals rijst of granen) in zitten. KVV kan niet gegeven worden als complete voeding!

Klik hier voor verkoopadressen van prooi en rauw vlees

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken

Contact

Het kan zomaar gebeuren dat je de behoefte voelt om contact met mij op te nemen. Geen nood, daar is een oplossing voor!

Klik hier voor het contactformulier